Epidemia de coronavirus a înregistrat noi recorduri în ultima săptămână, atât la nivel națioanal, dar și pe raza județului Sibiu.

Creșterea vertiginoasă a numărului de cazuri noi raportate în ultimele zile au condus la creșterea alarmantă a ratei de incidență cumulată în Municipiul Mediaș. Astfel că joi, 5 noiembrie, rata de infectare la Mediaș a depășit limita maximă admisă de 3 la mia de locuitori. La momentul actual, la Mediaș avem un număr de 48 de cazuri active de Covid-19 și o rată de incidență cumulată de 3,06 la mia de locuitori.

Conform noilor reglementări, localitățile unde rata de incidență cumulată este mai mare de 3 la mia de locuitori, se va institui o serie de reguli noi. În acest context, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, s-a întrunit și a analizat situația epidemiologică la nivelul județului Sibiu, adoptând noi reguli.

În ceea ce privește Municipiul Mediaș, începând cu data de 06.11.2020, ora 00:00 până la data de 19.11.2020, ora 24:00 se vor institui următoarele măsuri:

  • Purtarea măştii de protecţie devine obligatorie și va trebui purtată astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în toate spaţiile publice deschise, pe întreg teritoriul judeţului Sibiu.
  • Administratorii/proprietarii spaţiilor publice deschise afişează la loc vizibil informaţii privind obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile respective.
  • Organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este interzisă
  • Organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive–in sunt interzise.
  • Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi /sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6,00 – 23,00.
  • În situaţia în care activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este restricţionată sau închisă, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.
  • Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoane cazate în cadrul acestor unităţi
  • Activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este interzisă
  • Instituţiile cu atribuţii în prevenirea şi combaterea pandemiei cu COVID-19 îşi vor intensifica măsurile de supraveghere şi control

 

Publică un comentariu

Comentariu