Ora de Mediaș
Știri în direct

Mediașul va avea un computer tomograf de 1,5 milioane de lei datorită Romgaz

Medieșenii și locuitorii din nordul județului Sibiu care vor trecere pragrul Spitalului din Mediaș își vor putea face un CT la un aparat de ultimă generație.

Romgaz a ajutat Spitalul Municipal din Mediaș cu suma de 1,5 milioane de lei. Aparatul va fi achiziționat în următoarea perioadă și va fi amplasat în incinta Secției de Radiologie.

Vești bune pentru medieșeni și locuitorii din nordul județului Sibiu care apelează la serviciile Spitalului Municipal Mediaș. În urma unei sponsorizări de aproximativ 1.5 milioane de lei oferită de către Romgaz, spitalul din Mediaș va achiziționa propriul computer tomograf.

Costurile de montare și amenajare a spațiului în care va funcționa tomograful sunt de aproximativ 250.000 de lei, bani care vor fi suportați de la bugetul local al municipiului Mediaș. În acest moment se lucrează la documentațiile de achiziție și se speră că noul computer tomograf să fie funcțional până la sfârșitul acestui an.

“Pe parcursul lui 2020, Spitalul Municipal Mediaș va avea în dotare un computer tomograf propriu. Achiziționarea aparatului este în curs, mai exact procesurile de achiziție sunt în curs. Vreau să subliniez că fondurile pentru achiziționarea aparatului le avem la dispoziție din partea companiei Romgaz printr-o sponsorizare.” a declarat Gheorghe Nicorici, managerul Spitalului Municipal Mediaș.

 

Comentariu

Nu mai esti conectat la internet