Zeci de medici au murit în timpul gărzii sau imediat după aceasta în mai multe orașe din țară. Pe listă se află din nefericire și medici de la Mediaș sau Sibiu.

O listă a fost publicată de către un medic de la Spitalul Județean Craiova. ”Sunt poveşti de viaţă şi, din păcate, de moarte, absolut reale care impun luarea unor măsuri reale care să oprească această avalanşă a morţilor subite în rândul medicilor”, a scris Livia David care face apel la parlamentari să recunoască gărzile ca fiind vechime în muncă. ”Când moare un medic, moare speranţa a mii de alţi oameni”, mai spune medicul din Craiova.

Panaitescu Dinu, 58 de ani, medic ginecolog, Mediaș, 1991 – decedat în gardă

Nagy Adalbert, 69 de ani, Mediaș, ATI, 2001 – decedat în timpul gărzii

Iosif Sass, 57 de ani, Mediaș, medic infrctionist, 2013 – decedat în gardă

David a explicat că medici nu cer pensii speciale la 40 – 45 de ani, ci doar recunoaşterea gărzilor ca vechime în muncă.

„Ce alt argument mai viabil putem aduce decât această listă? Noi suntem cei ce plătim uneori cu viaţa şi întotdeauna cu sănătatea preţul acestor gărzi! Şi conform actualei legislaţii, ele nu constituie timp de muncă ce contează că vechime în muncă!!”, a mai scris mdicul pe Facebook.

Mesajul este însoţit de o listă cu 43 de medici din întreaga ţară care au murit în timpul gărzii sau a doua zi.

Lista este deschisă de cardiologul Cosana Claicu, în vârstă de 44 de ani, care a murit sâmbătă, în timp ce se afla de serviciu la Arad.

Tot în 2018 au murit medicul Adrian Frone, medic ATI la Bucurelti, Marius Dan Rosoreanu, medic pediatru din Lipova şi cardiologul Grigore Lupescu de la Târgu Jiu.

În finalul mesajului, Livia David spune că lista este cu siguranţă incompletă şi-şi roagă colegii din ţară să susţină demersul privind recunoaşterea gărzilor ca vechime în muncă.

VEZI AICI LISTA INTREAGĂ CU MEDICII DECEDAȚI

Publică un comentariu

Comentariu