TEO’s Dance School a luat naștere din dorința de a împărtăși experiența dansului ca formă de terapie. Pentru mine dansul a fost și este un mod de a trăi, a declarat Teodora Vlăduț, pentru Ora de Mediaș.

Teodora a făcut cunoștință cu dansul la o vârstă fragedă. La doar 3 ani, Teodora a făcut cunoștință cu baletul, apoi pe parcursul anilor, medieșeanca s-a îndrăgostit de dansurile latino.

”Am făcut cunoștință cu dansul la o vârstă fragedă – 3 ani când mama m-a dus la balet. Apoi am parcurs mai mulți ani dansul sportiv iar apoi m-am îndrăgostit de dansurile latino. Am dansat toată viața de atunci cu mici pauze pe alocuri iar acum, 23 de ani mai târziu – am bucuria să dau mai departe ceea ce pe mine pot să spun că m-a salvat. Atunci nu-i înțelegeam beneficiile profunde, însă acum privind în spate, pot spune cu siguranță faptul că, fără dans, eu nu eram acum atât de în armonie cu mine și cu corpul meu. Momentul în care intram în sala de dans îmi dădea șansa să intru într-o altă lume, unde grijile și durerile dispar.” a adăugat Teodora Vlăduț.

În general lumea cunoaște beneficiile fizice ale unui sport – cum sunt și la dans: dezvoltarea mușchilor, tonifierea corpului, îmbunătățirea circulației, îmbunătățirea posturii, echilibrul, coordonarea și flexibilitatea. Însă sunt și alte multe aspecte pe care dansul le aduce în viața noastră.

Dansul ajută la dezvoltarea încrederii în sine și a stimei de sine într-un mediu stimulant. Avantajul artelor (muzica și dansul) este că acestea leagă creșterea cognitivă de dezvoltarea socială și emoțională.

Dansul poate ajuta la calmarea copiilor care suferă de tulburări de hiperactivitate, precum și a celor care suferă de comportamente autodistructive. Dansul îmbunătățește sensibilitatea, înțelegerea, aprecierea și considerația față de ceilalți.

”Partea preferată a copiilor din cursul de dans este dansul liber – le pun 2-3 melodii iar ei dansează așa cum simt. Dansul liber este cu adevărat o terapie fiindcă te conectezi cu corpul într-un mod autentic și îi dai voie să se miște exact așa cum simte, fără reguli și pași.” a mai spus medieșeanca Teodora Vlăduț.

Sper să ne permită să organizăm un spectacol, mai ales pentru copii

”Anul acesta sper să ne permită condițiile să organizăm și un spectacol – mai ales pentru copii. Îmi doresc să experimenteze bucuria de a dansa pe scenă și de a fi admirați. E o senzație minunată. Nu m-am hotărât încă dacă voi merge cu grupele de copii și la concursuri, îmi doresc să experimenteze mai mult bucuria de a dansa și formele terapeutice ale dansului și nu atât de mult competitivitatea care o aduce ideea de concurs.” a declarat Teodora Vlăduț pentru Ora de Mediaș.

  • Grupele pe care le-am deschis până acum sunt:
  • Pentru copii – 4-7 ani și 8-14 ani.
  • Pentru adulți – cursul de Feminitate & Dans la care sunt binevenite femeile de orice vârstă.
  • Cursuri particulare și Dansul Mirilor.

Pe viitor, Teodora Vlăduț dorește să aibă propria sală de dans, pentru care să o poată amenaja așa cum visează. În prezent, cursurile TEO’s Dance School, se desfășoara la Casa Schuller din Mediaș.

Publică un comentariu

Comentariu