Ora de Mediaș
Știri în direct

Medieșeanca Ioana Corburean face performanță cu tenis de masă În Italia – Poveste din pandemie

Legitimată în trecut la CSM Mediaș, Ioana Corburean este de mai bine de un an în Italia, la Apuania Carrara, unul din cele mai puternice cluburi de tenis de masă din Italia.

Ioana Corburean, născută în Târnăveni, jud. Mureș, a locuit în municipiul Mediaș o bună perioadă de timp. Ioana este o persoană optimistă, ambițioasă și mereu luptă pentru ceea ce îți dorește. A terminat Științe ale Naturii la Liceul Teoretic Axente Sever din Mediaș, iar în prezent locuiește în Italia.

Medieșeanca a petrecut cele mai dure clipe ale pandemiei în Italia, iar singurul lucru pe care și-l dorea este să ajungă acasă, la Mediaș, a mărturisit Ioana Corburean pentru Ora de Mediaș

Dorul de familie m-a copleșit
”Pe data de 8 Martie, s-a oprit totul.  Am stat în casă timp de 2 luni și jumătate. Ieșeam 1 dată pe săptămână la cumpăraturi, cu lista în mână, să nu pierd foarte mult timp. A fost o perioadă grea, dar a trecut. Dorul de familie m-a copleșit. Vorbeam la telefon zilnic cu familia mea, îmi doream doar să ajung sănătoasă acasă, doar la asta mă gândeam. Am continuat să fac pregătire fizică în casă, zi de zi.
Apoi, dupa 2 luni si jumătate am găsit pe Facebook un microbuz care mergea în țară, am sunat seara iar dimineața am plecat. Ajunsă în țară, am stat 2 saptamâni în carantină.”

Legitimată la clubul Apuania Carrara din Italia de anul trecut, sportiva Ioana Cristina Corburean se pregătește intens pentru noul an competițional.

Cu o activitate de peste 50 de ani în tenisul de masă italian, clubul are 4 titluri câștigate la Campionatul Național pe echipe .Este singurul club din Italia care activează cu câte o echipă în fiecare ligă: A1, A2, B1, B2, C1, C2, D1, D2.

Odată cu venirea Ioanei, clubul a înființat pentru prima dată în istorie și o echipă de fete, care se bucură acum prestația Ioanei și a celor două colege ai ei, Pamela și Matilde. Aceasta a câștigat până acum toate meciurile la fete( nu a pierdut nici măcar un set) a jucat și în ligă la baieti unde de asemenea nu a pierdut nici un meci și nici un set. Un total de aproximativ 50 de meciuri câștigate în total, fără meci pierdut pentru sportivă.

Entuziasmată, m-am întors înapoi în Italia, țara sufletului meu.
”Anul trecut am promovat într-o ligă superioară, anul acesta am același obiectiv, să urc în clasament și în campionat să joc cât pot eu de bine pentru a obține o nouă promovare ! Îmi doresc de la an la an să cresc, atât la nivel de joc cât și la nivel mental, deoarece este un aspect foarte important pentru mine.
Aștept cu sufletul la gură să încep turneele, să simt din nou atmosfera unei competiții. Încă nu știm exact pe ce dată o să începem, se preconizează doar data de 7 Noiembrie.”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet