foto ProSport

Runda a 23-a programează un meci foarte important în lupta pentru locurile fruntaşe, cel dintre FCSB şi Farul, un duel care s-a dovedit a fi spectaculos de fiecare dată când cele două echipe s-au aflat faţă-n faţă. În plus, partida va consemna şi o reîntâlnire de suflet între Gheorghe Hagi şi suporterii grupării bucureştene, pentru care actualul tehnician al constănţenilor a rămas un simbol.

12.160 spectatori / meci a fost media înregistrată de FCSB pe teren propriu în primele 22 de runde, locul 1 la acest capitol.

15 decembrie 2022, FCSB – CFR Cluj 0-1: a fost singura înfrângere suferită de roş-albaştri în ultimele 14 meciuri disputate în campionat din postura de gazde, interval în care au reuşit nouă succese şi patru rezultate de egalitate.

Doar o partidă au pierdut dobrogenii în precedentele șapte deplasări din Superliga României, 0-4 cu FC Hermannstadt (10 decembrie 2022), în rest au trei victorii şi trei remize.

Cele două echipe s-au mai întâlnit de 31 de ori în principala competiţie internă, de 21 de ori s-au impus bucureştenii, de șase ori au câştigat constănţenii, iar alte patru partide s-au terminat la egalitate.

Cea mai recentă dispută directă a avut loc în turul sezonului regulat, pe 31 august 2022, când Farul s-a impus la Ovidiu cu un categoric 3-1, golurile fiind înscrise de D. Alibec, K. Doukoure, Grameni, respectiv A. Compagno.

Gheorghe Hagi vs FCSB în toate competiţiile: 26 de jocuri – 5 victorii – 3 remize – 18 înfrângeri.

Niciunul dintre cele 26 de dueluri nu s-a terminat fără gol marcat. În schimb, în 13 dintre aceste partide s-a înscris de cel puţin trei ori.

Nu în ultimul rând, de notat că, în cazul în care va fi utilizat, Darius Olaru va bifa meciul cu numărul 200 în Superliga României, competiţie în care a debutat în tricoul medieşenilor, pe 19 septembrie 2016, în Astra Giurgiu – Gaz Metan 0-2. În tot acest interval (șapte sezoane), actualul mijlocaş al roş-albaştrilor a reuşit 25 de goluri, 25 de pase decisive, a scos 10 penalty-uri şi a devenit unul dintre cei mai importanţi jucători din competiţia internă.

Publică un comentariu

Comentariu