Miercuri, 10 februarie, s-a dat start programărilor pentru vaccinarea cu serul Astra Zeneca la Sibiu.

Începând cu data de 15.02.2021 la nivelul județului Sibiu se vor operaționaliza un număr de 4 fluxuri e vaccinare în 3 centre de vaccinare. În cadrul Shopping City Șelimbăr și în incinta Casei de Cultură din Cisnădie este amenajat câte un flux de vaccinare, iar celelalte două sunt în cadrul centrului de vaccinare de la Redal Expo Sibiu.

La momentul actual,  în județul Sibiu sunt disponibile 4.319 de locuri. Dintre acestea, 1.176 sunt la Cisnădie, 1.144 la centrul de vaccinare din Șelimbăr și 1.999 la Redal Expo Sibiu.

Programarea pentru AstraZeneca începe miercuri, 10 februarie și se realizează pentru o sesiune de 20 de zile, în perioada 15 februarie – 6 martie. Ulterior, în fiecare zi, vor fi alocate noi sloturi care vor permite programări pentru vaccinarea cu AstraZeneca, până la data de 11 aprilie.

Conform recomandărilor autorităților medicale, vaccinarea împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca se va realiza pentru grupa de vârstă 18-55 de ani. Ca element de noutate, pentru buna desfășurare a activității de vaccinare, programarea se va realiza în același cabinet atât pentru prima doză, cât și pentru rapel, la 56 de zile.

Modalități de programare:

1. În platforma informatică de către beneficiar, angajator sau aparținător
2. Prin intermediul medicului de familie/curant
3. Prin Call Center, la numărul unic 021.414.44.25
4. Prin intermediul direcțiilor de asistență socială de la nivelul primăriilor

Publică un comentariu

Comentariu