Elevii Liceului Tehnologic Automecanica din Mediaș au organizat luni, 15 ianuarie, o ceremonie de omagiere a lui Mihai Eminescu, poetul național al României.

Ceremonia a avut loc în biblioteca liceului și a fost organizată de profesorii Erika Radu, Luciana Roman, Didy Aldea și bibliotecarul Miulescu Alexandru.

”Interesul este destul de scăzut, dar încă există…așa ca merită o resuscitare. Rezultatul a fost peste așteptări. Au lucrat, au luat parte cu o reală plăcere la activitățile legate de temă. Noi vrem să întreținem acest interes. Cu pași mici, dar siguri către speranță. Poezia nu a murit, încă mișcă sufletele tuturor. Liceul nostru are multe activități în susținerea și dezvoltarea elevilor.” a mărturisitul profesorul Erika Radu pentru OradeMediaș.

La începutul ceremoniei, profesorul Erika Radu a prezentat o scurtă biografie a poetului. Au urmat apoi jocuri interactive cu elevii.

„Eminescu nu e numai cel mai mare poet al nostru şi cel mai strălucit geniu pe care l-a zămislit pământul, apele şi cerul românesc. El este, într-un anumit fel, întruparea însăşi a acestui cer şi a acestui pământ, cu toate frumuseţile, durerile şi nădejdile crescute din ele.” au transmis reprezentanții liceului pe Facebook.

Publică un comentariu

Comentariu