Ora de Mediaș
Știri în direct

Milioane de conturi de Facebook accesate de hackeri – Ce date au sustras hackerii

Aproximativ 30 de milioane de conturi de Facebook au fost accesate de hackerii. Compania americană a anunțat că au fost sustrase date din 29 de milioane de profiluri.

Cei de la Facebook au descoperit la sfârșitul lunii trecute un atac cibernetic masiv. Hackerii, care nu au fost identificaţi, au exploatat ilegal o funcție prin care au avut acces la date personale din conturile utilizatorilor.

Vineri, Facebook a anunţat că hackerii au accesat conturile a aproximativ 30 de milioane de utilizatori, sustrăgând datele din 29 de milioane de profiluri. Din 15 milioane de conturi online, hackerii au sustras numele şi detalii de contact precum numere de telefon sau email.

În alte 14 milioane de profiluri online au fost accesate numele de utilizator, datele despre gen, despre limba folosită, despre statutul în relaţii, religie, oraşul de domiciliu, data naşterii, informaţii despre dispozitivul folosit pentru activităţile pe Facebook, despre educaţie, loc de muncă şi ultimele zece locuri vizitate.

“Cooperăm cu Biroul Federal de Investigaţii (FBI), care investighează activ şi ne-a cerut să nu dezvăluim cine s-ar afla în spatele atacului informatic”, a transmis compania Facebook.

Comentariu

Nu mai esti conectat la internet