Președintele României, Klaus Iohannis a întrebat Guvernul dacă mai are bani pentru pensii și salarii până la sfârșitul anului 2018.

Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii a reacționat ironic, pe pagina personală de Facebook, răspunzându-i preşedintelui:” Păi cine a promulgat Legea Bugetului de Stat acum câteva luni”, a scris ministrul Muncii.

„Păi cine a promulgat Legea Bugetului de Stat acum câteva luni? Nu mai ştie ce a semnat?”, este mesajul postat pe Facebook de către ministrul Muncii.

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut marţi seară o declaraţie de presă pe tema absorbţiei fondurilor europene şi a Pilonului II de pensii.

El a spus că, în ceea ce priveşte Pilonul II, este o „harababură totală”, cei de la PSD contrazicându-se între ei, informează news.ro

„Din păcate, până şi cei de la PSD se contrazic între ei. Ba se suspendă, ba nu se supendă, ba este un proiect asumat, ba nu a fost asumat. O harababură totală. Lumea îşi pune întrebarea: De ce s-a creat această incertitudine din partea PSD? Ce urmăresc? Nu s-au înţeles între ei? Greu de crezut. Alţii se întreabă dacă aceşti bani vor fi folosiţi în altă parte. Nu ştiu, dar ei trebuie să ne dea un răspuns”, a declarat şeful statului.

Preşedintele a spus că Executivul şi PSD trebuie să răspundă clar la două întrebări: ce se va întâmpla cu Pilonul II şi dacă mai sunt bani pentru pensii şi salarii: „În acest sens, cred că Guvernul şi PSD trebuie să răspundă public, clar, documentat, la două întrebări. Una: ce aveţi de gând cu Pilonul II de pensii? Clar, răspicat, cu argumente. Întrebarea a doua pentru Guvern este umătoarea: mai aveţi bani pentru pensii şi salarii până la sfârşitul anului?”

Publică un comentariu

Comentariu