Ora de Mediaș
Știri în direct

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru la Sibiu: ”În 2-3 zile vom ajunge ca rezultatul testului să vină în ziua în care a fost făcut”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, miercuri, la Sibiu, că în două-trei zile capacitatea de testare din județ va fi mărită, astfel încât rezultatele testărilor să fie date în ziua în care acestea au fost făcute.

„La Sibiu am găsit o colaborare bună între unitățile sanitare și autoritățile locale, cât și o capacitate de testare bună. În două-trei zile vom avea acel test făcut, iar rezultatul va fi în aceeași zi”, a spus Tătaru.

Potrivit acestuia, în Sibiu sunt unități sanitare care pot face față epidemiei și care au un stoc mediu de echipamente de protecție.

„Prin sprijinul autorităților locale, a existat un stoc de materiale de protecție, ceea ce nu am găsit în multe locuri. (…) Avem unități sanitare în Sibiu care pot face față, au echipamente la un stoc mediu, dar vor avea în perioada următoare mai multe”, a mai spus ministrul Sănătății.

Nelu Tătaru a anunțat că în cursul zilei de miercuri va sosi la Sibiu un nou transport de măști și combineboane. Ministrul a anunțat că în județul Sibiu sunt confirmate pozitiv cu noul coronavirus 72 de persoane.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet