Municipiul Mediaş a câștigat un proiect cu finanţare importanta în valoare de aproximativ 7 milioane de euro.

În prima fază proiectul” Strategia de rezolvare locală a zonelor urbane marginalizate de pe raza municipiului Mediaş „a avut o finanţare de 50.000 de euro.

Acest proiect a trecut de prima fază, iar responsabilii municipalităţii şi ai Direcţiei de Asistenţă Socială au anunţat că au câştigat o finanţare europeană în valoare de aproximativ 7 milioane de euro.

Aceşti 7 milioane de euro se vor folosi în domeniul educaţiei, ocupării forţei de muncă, dezvoltării furnizării de servicii sociale, combaterea discriminării, infrastructura de locuri, sănătate, amenajarea spaţiilor urbane degradate ale comunităţii defavorizate, dar şi modernizarea de spaţii pubice urbane.

Prin derularea acestui proiect, s-ar putea rezolva şi problema celor două blocuri problemă de pe strada Tineretului din cartierul Gura-Campului. Cele două blocuri de garsoniere vor fi reabilitate sau demontate, iar în locul lor se va amenaja un parc.

Locatarii din blocurile de pe strada Tineretului vor fi mutaţi în blocuri noi, construite tot în cadrul acestui proiect. Tot în cadrul acestui proiect, se va construi o clădire multifuncţională în locul celei demolate anul trecut pe strada Sticlei din cartierul Vitro metan.

Publică un comentariu

Comentariu