S-a aflat care este oraşul din România considerat o bijuterie a saşilor. Toţi merg în Sibiu, Braşov sau Cluj fără să aibă habar de municipiul Mediaș.

Există câteva localități în Transilvania, mai puțin cunoscute, dar care nu sunt cu nimic mai prejos de cele care sunt vizitate constant de toți turiștii, atât din România, cât și din străinătate, relatează playtech.ro

Trei orașe din Transilvania mai puțin cunoscute. Sunt adevărate bijuterii ale sașilor

În Transilvania există trei orașe mai puțin cunoscute, dar care nu sunt cu nimic mai prejos față de cele mai cunoscute cum sunt Sibiul, Brașovul sau Clujul. Un astfel de oraș este Reghinul, care nu se prea află pe listele de drumeții ale turiștilor, dar care ar merita cu prisosință.

Cunoscut mai demult ca Reghinul Săsesc, (în germană Sachsisch-Regen, în maghiară Szaszregen, Nagyregen) este un municipiu din județul Mureș, compus din localitățile componente Apalina, Iernuțeni și Reghin (reședința).

Reghin, unic pentru frumusețea și istoria lui

Reghinul este un oraș foarte frumos denumit și Orașul viorilor. Având darul de a modela cel mai nobil instrument muzical, vioara, lutierii reghineni români, maghiari sau saşi, sunt celebrii datorită practicării acestui meşteşug.

Reghinul poate constitui drumul de plecare în drumeții în munții Călimani și Gurghiu.

Ce poți vizita în Reghin

În zonă se mai pot vizita peșterile de mulaj din munții Călimani, zona Andreneasa, vârful Scaunul Domnului, printre cele mai cunoscute puncte turistice ale defileului Mureș.

Reghinul esre situat la numai 5 km în aval de zona balneară Ideciul de Jos și la o distanță de 25 km de Băile Sărate Sângeorgiu de Mureș.

Bistrița, cel mai nordic oraș săsesc din țară

Turiștii ajunși în Bistrița pot descoperi monumente remarcabile precum complexul de clădiri Sugălete care datează din secolul al XV-lea până în al XVI-lea, rămășițele cetății Bistrița, porțile orașului vechi, precum și muzeul regiunii Bistrița.

Muzeul este organizat într-o fostă garnizoană și are secții de arheologie, etnografie și arte plastice. Un alt punct turistic al orașului Bistrița este Biserica Evanghelică, reprezentativă a tranziției de la stilul gotic la stilul renascentist transilvănean.

Mediaș, un oraș pe care trebuie să-l cunoască toți românii

Mediașul este un oraș pitoresc în care se vede îmbinarea dintre vechi și nou, precum și alternanța de stiluri arhitectonice, de la gotic la cel renascentist și neoclasic, la baroc și secession (Jugendstil).

Mediașul și-a păstrat trecutul istoric prin cele 17 turnuri și bastioane, ziduri multiseculare înalte de peste 7 metri, 3 porți principale și 4 secundare de acces în vechea cetate.

Vlad Țepeș a fost închis în biserica Sfânta Margareta

De asemenea, biserica fortificată Sfânta Margareta beneficiază de cel mai valoros set de picturi murale gotice. Turnul ei are un ceas care indică fazele lunii.

Biserica Sfânta Margareta este importantă și pentru că în ea a fost închis domnitorul Țării Românești, Vlad Țepeș, în anul 1476, după ce s-a certat cu regele Ungariei, Matia Corvinul. Tot în această biserică principele transilvănean Ștefan Bathory a fost ales în funcția de rege al Poloniei.

Mediaș are monumente medievale de 7 secole

Nu în ultimul rând, Mediașul poate fi considerat o bijuterie a saşilor, în contextul în care centrul istoric al orașului este un adevărat muzeu în aer liber.

Monumentele medievale din piața castelului sunt unice în Transilvania, orașul fiind mai vechi de 700 de ani.

Publică un comentariu

Comentariu