Ora de Mediaș
Știri în direct

Muzeul Astra Sibiu pregăteşte evenimente culturale din iunie

Roman 300

Cel mai mare muzeu în aer liber din România, Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA din Sibiu, pregăteşte evenimente culturale pentru publicul vizitator începând cu luna iunie.

“Muzeele în aer liber se vor deschide dacă se vor deschide şi parcurile. Totul depinde de ce se întâmplă ca şi situaţie naţională. Dacă creşte numărul de îmbolnăviri şi de cazuri, nu cred că se va relaxa situaţia. (…) Pregătesc evenimente culturale începând cu data de 1-15 iunie, dar şi acolo muzeul îmi permite să am mai multe locaţii”, a spus Ciprian Ştefan pentru Agerpres.

Potrivit sursei citate, în muzeul aflat în Pădurea Dumbrava Sibiului ar putea fi permis accesul a cel puţin 2.500 de vizitatori pe zi, ţinând cont că locaţia se întinde pe 50 de hectare.

Cei de la Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA din Sibiu iau în calcul evenimente culturale adresate doar sibienilor, ţinând cont că deocamdată nu este permisă deplasarea între localităţi cu scop turistic.

Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA se află în Pădurea Dumbrava, rezervaţie naturală aflată la marginea municipiului Sibiu, pe drumul judeţean spre comuna Răşinari. Accesul în muzeu se poate face şi prin pădure, traversând cel mai mare parc al municipiului Sibiu, Parcul Sub Arini. Acest muzeu este una din principalele destinaţii turistice din municipiul Sibiu şi posibil prima instituţie culturală locală care să îşi poată deschide porţile pentru public.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet