Ora de Mediaș
Știri în direct

Nouă criză a vaccinurilor împotriva hepatitei B. Județul Sibiu e și el vizat

Copiii născuți în ultima perioadă la maternitate din Sibiu nu au fost vaccinați împotriva hepatitei B întrucât acest ser nu există în spital.

O situație asemănătoare a fost semnalată, zilele trecută, și în maternitățile din Ploiești, dar și din județul Sibiu.

Zeci de copii născuți în ultimele săptămâni la spitalul de Obstetrică-Ginecologie din Ploiești au rămas neimunizați din cauză că vaccinul împotriva virusului hepatic B nu există, susțin surse din cadrul spitalului.

Direcția de Sănătate Prahova a confirmat acest lucru, însă susțin faptul că nu ar fi vorba despre o criză și că vaccinul lipsește doar temporar. Aceleaşi surse au precizat că Ministerul Sănătăţii a comandat vaccinul şi că acesta va fi livrat în perioada următoare, fără a preciza când anume.

Absența vaccinului împotriva virusului hepatic B a fost semnalată și la maternitățile din județul Sibiu, iar aceste doze existente vor fi administrate doar copiilor născuți de mame cu hepatita B, anunță Digi24.

Maria Liviu Ognean, de la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Sibiu scrie cu tristețe pe pagina de Facebook:” Începând de săptămâna viitoare, în funcție de numărul de nașteri, nu vom mai avea vaccin împotriva hepatitei B decât pentru copiii mamelor cu hepatită B. Halal să ne fie! Competența e la ea acasă la ministerul… (nu pot să spun al sănătății). În loc de vaccin primim hârtii”.

Krisztina Gaal, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Sibiu a menționat faptul că informațiile venite de la Ministrul Sănătăţii că noul stoc de vaccin ar fi ajuns în țară, dar se află într-o etapă de testare, iar livrarea acestora vă începe în perioada următoare.

”În momentul de față stocul de vaccin Hepatic B pediatric în județul Sibiu este de aproximativ 180 de doze. Lunar se nasc aproximativ 350 de copii în județul Sibiu” a menționat Gaal.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet