FOTO digi24.ro

La nivelul județului Sibiu au fost raportate nouă focare de Covid-19, majoritatea în centrele rezidențiale, însă și în trei secții ale Spitalului Clinic Județean de Urgență, unde, din cauza infecțiilor cu Covid, la Secția Chirurgie I, se fac doar operații care nu pot fi amânate.

„La ultima raportare din 31 ianuarie sunt 9 focare active (în centre rezidenţiale pentru copii sau vârstnici – UAMS Sibiu cu 5 cazuri, UAMS Sălişte cu 20 de cazuri, Căminul pentru persoane vârstnice Sibiu cu 9 cazuri, CABR SF Pantelimon Tălmaciu cu 12 cazuri, CIA PAD Tălmaciu cu 8 cazuri, Centrul de Plasament Gulliver cu 14 cazuri şi în unităţi medico-sanitare. Secţia Cardiologie din cadrul SCJU Sibiu – focar II cu 8 cazuri, Secţia Oncologie din cadrul SCJU Sibiu cu 8 cazuri, Secţia Chirurgie I din cadrul SCJU Sibiu cu 21 cazuri. Toate cazurile sunt confirmate în focar”, au precizat reprezentanţii Prefecturii, relatează Agerpres.

Directorul SCJU, medicul Daniel Chelcea, a explicat, pentru AGERPRES, că nu a fost închisă niciuna dintre cele trei secţii cu focare de COVID-19. La Cardiologie, Oncologie şi Chirurgie I au fost izolaţi atât pacienţii, cât şi angajaţii care au COVID-19, iar la Chirurgie I se fac doar operaţiile urgente.

Publică un comentariu

Comentariu