Centrul Național de Răspuns la Indicele de Securitate Cibernetică a anunțat în cursul zilei de sâmbătă, 5 mai 2018, că în mediul on-line au fost identificate două tentative de înșelătorie în numele celor două companii eMAG și Altex.

Conform Digi24, Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică atrage atenția cu privirea la o nouă tentativă de înșelătorie în numele celor două magazine eMAG și Altex.

Potrivit mesajului propagat pe rețelele de socializare, de altfel unul scris cu greșeli de redactare, Altex oferă un iPhone X la prețul de 1 euro pentru că aniversează 15 ani de la prima comandă.
Dubii ar trebui să ridice și linkul către care face trimite „oferta”: altex. Ro-promotie.com, unul care nu are de a face cu site-ul oficial al magazinului.

Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică mai atrage atenția că o tentativă de înșelătorie similară este făcută și în numele eMAG.
„Același tip de înșelătorie care vizează clienții Altex a fost adaptată și pentru eMAG. Ambele companii și-au alertat prompt clienții pe conturile oficiale de Facebook. Ne bucurăm nespus pentru reacția rapidă!”, mai arată CERT-RO.

Mesajul Altex: „[ATENȚIE la fraude!] – ALTEX vă recomandă să tratați cu precauție apelurile sau mesajele recepționate prin care sunteți anunțați că ați câștigat un premiu din partea noastră. Concursurile derulate de către noi au, de fiecare dată, un regulament în care este specificată metoda de contactare a câștigătorilor (email, Facebook sau apel telefonic).

Niciodată ALTEX nu vă va solicita să achitați vreo taxă, vreun impozit pe un posibil premiu câștigat. Toate taxele pentru premiile oferite sunt suportate de către noi. Vă rugăm, de asemenea, să reclamați astfel de tentative de fraudă la operatorul dumneavoastră de telefonie (fixă sau mobilă), cât și la Poliție.”

Publică un comentariu

Comentariu