Compania americană Moderna a anunțat că vaccinul anti Covid 19 pe care vrea să îl producă este eficient în proporție de 94,5%. Compania americană intenționează să ceară autorizație de punere pe piață a vaccinului în cel mai scurt timp posibil.
Moderna, societatea americană din domeniul biotehnologiei a anunțat luni, că vaccinul său împotriva virusului COVID-19 este eficient în proporție de 94,5%. Vaccinul reduce riscul îmbolnăvirii cu noul SARS-COV-2, se arată într-un comunicat remis de către companie.

Și alte companii au anunțat rezultate marcabile în realizarea unor vaccinuri anti SARS CoV 2.

Săptămâna trecută Pfizer Inc. și BioNTech SE au anunțat un nivel asemănător a vaccinului. Ambele s-au bazat pe o tehnologie numită messenger RNA, care nu a fost niciodată folosită pentru construirea unui vaccin.
Vaccinul Pfizer/BioNTech are o eficienţă de 90%, iar vaccinul rus Sputnik-V de 92%, potrivit unor rezultate preliminare comunicate săptămâna trecută.
Un test clinic aflat în curs, în Statele Unite, arată că riscul de infectare cu COVID-19 a fost redus cu 94,5% în grupul celor care s-au vaccinat, în comparație cu grupul căruia i s-a administrat un placebo.

Vaccinul COVID-19 Moderna s-a dovedit a fi eficient în 94,5% din cazuri

Acest vaccin ar putea fi unul dintre cele mai eficiente vaccinuri din prezent, în cazul în care acesta ar fi nivelul de eficență în cadrul populației generale. Un vaccin asemănător este cel al rujeolei care este eficent în 97% din cazuri, potrivit Centrului american de Prevenţie şi Luptă împotriva bolilor
Nu s-a înregistrat niciun bolnav grav de COVID-9 în rândul persoanelor vaccinate, în timp ce 11 persoane cărora li s-a administrat un placebo s-au îmbolnăvit grav, mai precizează Moderna.

Când ar putea să apară noul vaccin pe piață

Moderna vrea să ceară o autorizare de punere pe piață a vaccinului în săptămânile ce urmează, în Statele Unite.
Dacă vaccinul este aprobat de către Agenţia americană a medicamentului (FDA), rapiditatea dezvoltării lui ar reprezenta o realizare ştiinţifică, la mai puţin de un an de la apariţia virusului SARS-CoV-2 în China. Ar fi o realizare științifică, având în vedere că în cazul vaccinului rujeolei au fost necesari 9 ani pentru dezvoltarea și autorizarea acestuia.
Vaccinările în Uniunea Europeană ar putea să înceapă în primul trimestru al anului 2021, în cel mai optimist scenariu, a declarat directoarea agenţiei europene însărcinate cu epidemiile, pentru AFP.

Publică un comentariu

Comentariu