Primăria Municipiului Mediaș, prin Direcția Municipală pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret organizează, cu sprijinul istoricului Dan Ramf, conferința „DIN CARPAȚI ÎN MUNȚII TATRA.Mărturii de război”, dedicată memoriei veteranilor din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Invitat special la acest eveniment este veteranul de război Emanuel MICU, născut la 7 decembrie 1921, în localitatea Corbu, jud. Harghita, participant pe frontul românesc în perioada aprilie-august 1944 cu Regimentul 2 Artilerie Grea de la București.

În primăvara anului 1942 este refugiat de război la Piatra Neamț, împreună cu numeroși tineri din satul natal. Un an mai târziu se încorporează voluntar în armată și participă pe frontul din Moldova, începând din luna aprilie 1944 și continuă până la finalul campaniei Armatei Române pe frontul din Apus, în zona Munților Tatra, în anul 1945.

Ajuns la venerabila vârstă de 97 de ani, d-l Emanuel MICU, stabilit din anul 1946 în localitatea sibiană Valea Viilor, ne va împărtăși, pentru cinstirea eroilor neamului, din amintirile și experiențele sale din perioada războiului și a perioadei instaurării regimului totalitar, dar și din memoriile centenare ale familiei sale refugiată încă din timpul Primului Război Mondial.

Dacă nu poți ajunge la eveniment, nu-ți fă griji. Ora de Mediaș te ține la curent cu tot ceea ce se va întâmpla astăzi, 6 iunie a. c, la Muzeul Municipal din Mediaș. Tot ce trebuie să faci, este să dai #LIKE, paginii de Facebook – Ora de Mediaș, pentru o fi notificat cu ceea ce se întâmplă astăzi.

Publică un comentariu

Comentariu