Ora de Mediaș
Știri în direct

Orban, despre măștile pentru elevi: ”Dacă un copil vine fără mască, i se va pune la dispoziție”

Premierul Ludovic Orban a declarat luni că autoritățile nu pot asigura măști de protecție pentru toți elevii, odată cu deschiderea anului școlar. Totuși, în fiecare școală vor fi măști, astfel încât, dacă un elev vine fără mască la școală, să poată primi o mască de la cadrele didactice.

„În deschiderea școlilor este un parteneriat în care este implicat și guvernul și autoritățile locale Vom deconta cheltuielile care sunt făcute de autoritățile locale pentru desfășurarea în bune condiții. Prioritar este să asigurăm măști pentru copiii care provin din familii vulnerabile așa cum a fost și alocarea pentru achiziționarea de măști. Evident că trebuie să existe măști suplimentare dacă un copil vine fără mască să i se pună la dispoziție masca, dar acum nu se pot lua măști pentru toți copiii”, a declarat Ludovic Orban, relatează Digi24.

Prim-ministrul susține că în fiecare școală vor fi măști la dispoziția cadrelor didactice, astfel încât să se asigure că acestea sunt purtate de către toți elevii.

În legătură cu măștile pentru persoanele din familii vulnerabile, premierul a declarat că s-a livrat deja o primă cantitate din cele 115 milioane de măști și că în următoareale 7 zile firma care a câștigat licitația trebuie să livreze și restul măștilor.

„S-a intrat într-o perioadă de livrare. Înteleg că s-a livrat o primă cantitate în cursul acestui weekend și că firma va livra în 7 zile restul de măști. Dacă nu va avea capacitatea, se trece la firma următoare, care s-a clasat pe locul al doilea la licitație”, a precizat Ludovic Orban.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet