Premierul Ludovic Orban vrea controale mai stricte la terase. El cere sprijinul primarilor pentru ridicarea autorizației de funcționare a celor care nu respectă regulile impuse de pandemie.

În plus, premierul spune că multe terase aveau ponturi când se vine în control, așa că, în ciuda sesizărilor clare, nu erau găsite controale. În aceste condiții, el cere ca aceste controale să se facă „brusc”.

Ludovic Orban: „Luăm în calcul intensificarea controalelor peste tot unde avem informații privitoare la încălcarea regulilor, inclusiv în ce privește cluburile și terasele care au program prelungit.

Avem la dispoziție și alte pârghii, suspendarea autorizației de funcționare. Aici am avea nevoie de sprijin mult mai serios din partea primarilor. Pentru multe tipuri de activități, autorizația de funcționare este emisă de primării. Am solicitat instituțiilor cu atribuții de control să efectueze controalele brusc. Până acum controalele efectuate la multe terase, unde avem imagini, sesizări din partea clienților că nu s respectă regulile, când veneau controalele toată lumea respecta. E clar că au avut ponturi de la echipele de control”.

În ultimele zile, premierul a cerut în repetate rânduri intensificarea controalelor în mai multe domenii considerate cu probleme, în condițiile în care România se confruntă cu o creștere îngrijorătoare a numărului de cazuri de COVID-19.

Premierul spunea, în 11 iulie, că sunt și terase și restaurante în care regulile sunt încălcate cu bună știință.

„Terasele, este foarte clar, mai ales terase de fițe, terase unde nu se respectă regulile și unde nici măcar personalul angajat nu respectă regulile, iar multora dintre patroni nici măcar nu le trece prin cap să facă cel mai mic demers pentru a asigura regulile”, afirmase premierul.

„Avem informații clare că sunt restaurante în spații închise care, fructificând reglementarea conform căreia se permite organizarea de evenimente private în spații închise cu până la 20 de persoane, de fapt au deschis și servesc clienții în interior”, spunea el.

Orban a vorbit atunci și despre cluburile în care nu se respectă regulile.

„Sunt unele cluburi care după părerea mea ar trebui închise. Trebuie să ne gândim foarte serios dacă nu luăm și noi măsuri care au fost luate și în alte tări, ca după ora 22-23 să se închidă astfel de tipuri de activități. Va trebui să facem o anaiză și, dacă nu avem capacitatea să-i readucem la respectarea regulilor, putem să luăm asftel de decizii”, a spus premierul.

Publică un comentariu

Comentariu