Ora de Mediaș
Știri în direct

Pana de curent care a afectat un sfert din România, investigată la nivel european

O comisie constituită la nivel european se va ocupa cu investigarea cauzelor care au dus la avaria produsă vineri după-amiază în sistemul european de transport al energiei, au declarat, pentru AGERPRES, surse din Ministerul Energiei.
„Nu ştie nimeni până acum cauzele incidentului. A fost constituită o comisie de investigaţii la nivel european care să afle în ce împrejurări s-a produs avaria”, au arătat sursele menţionate.
O avarie în reţeaua de transport al energiei a lăsat fără electricitate mai multe zone din nord-vestul și centrul țării vineri după-amiază, au declarat, pentru AGERPRES, reprezentanţii Transelectrica.
„Este vorba despre o avarie de sistem pe interconexiuni. Deocamdată nu ştim exact cauzele, dar le vom analiza. Este o problemă zonală, în nord-vestul și centrul ţării. Alimentarea cu energie a fost restabilită aproape în totalitate în acest moment (la ora 16:20 – n.r.)”, au precizat responsabilii Transelectrica.
Ulterior, aceştia au revenit cu un comunicat de presă în care au precizat că pana de curent a început la ora 15:05, iar toţi consumatorii au fost realimentaţi în jurul orei 16:45.
„Vineri, 8 ianuarie 2021, la ora 15:05, s-a produs un incident la nivelul reţelei electrice de transport europene interconectate, care a condus la declanşarea mai multor echipamente din reţelele electrice de transport atât din România, cât şi din alte ţări. La nivelul României a fost afectată zona de nord-vest a ţării. Reţeaua Electrică de Transport din România a fost readusă la condiţiile normale de funcţionare în jurul orei 16:00, toţi consumatorii afectaţi fiind realimentaţi în jurul orei 16.45″, se arată în comunicat.
Cauzele şi condiţiile în care s-a produs acest incident urmează să fie analizate şi identificate la nivelul Asociaţiei Operatorilor de Transport şi Sistem din Europa.

Reamintim că pana de curent de vineri a afectat și județul Sibiu, inclusiv municipiile Mediaș și Sibiu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet