La începutul acestei săptămâni s-a început vaccinarea antigripală în județul Sibiu. La sfârșitul săptămânii trecute la Direcția de Sănătatea Publică Sibiu au ajuns cele 14.290 doze de vaccin antigripal.

Din 11 decembrie, vaccinul a început să fie repartizat către personalul vaccinator, iar campania de vaccinare antigripală gratuită pentru sezonul 2017-2018 poate demara în județul Sibiu.

80 doze de vaccin antigripal sunt alocate către Direcția Medicală a Ministrului Afacerilor Interne, 270 vor merge către Direcția Medicală a Ministerului Apărării Naționale, 60 de doze vaccin antigripal sunt repartizate către Direcția Medicală a Serviciului Român de Informații.

Restul de 13.880 de doze vor fi distribuite către medici de familie, spitale și unități de asistență medico-sociale. În fiecare an gripa afectează între 5% și 15% din populație.

Cu toate că unele infecții pot fi foarte ușoare, persoanele bolnave de gripă au unele sau toate dintre următoarele simptome: febră, durere de gât, secreții nazale, tuse seacă, oboseală, durere de cap, dureri musculare.

Puteti recunoaște o viroză respiratorie alta decât gripa, dupa debutul mai lent al bolii (începe ușor cu usturimi în gat, nas înfundat, dureri de cap), cât și după evoluția mai ușoară a bolii.

Publică un comentariu

Comentariu