Ora de Mediaș
Știri în direct

Peste 40 de sectii de votare la Medias pentru referendumul din 26 mai. Unde si ce votam

La 23 ianuarie 2017, Klaus Iohannis a anunţat că va începe demersurile privind organizarea unui referendum pe justiție, mai exact pe tema modificării legislaţiei în materie penală.

Ce votăm mai exact la referendumul din 2019 ne explică președintele.
„Este evident că există un larg interes pe această temă, a schimbării Codurilor penale şi a graţierii. Voi începe demersurile pentru un referendum prin care românii vor putea să se exprime dacă sunt de acord cu aceste demersuri sau nu, fiindcă atunci când au votat aceste teme nu s-au găsit în programul de guvernare al PSD”, a spus Iohannis la un eveniment organizat la Muzeul Palatului Cotroceni.

Întrebările pe care le veți găsi pe buletinele de vot la referendumul organizat în aceeaşi zi cu alegerile europarlamentare şi la care poporul român este chemat să răspundă cu „da” sau „nu” sunt următoarele:
  1.  „Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?”
  2.  „Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?”

În total vor fi deschise 42 de secții de votare în Mediaș și satul aparținător Ighișul nou
Pentru referendumul pe justiție și pentru alegerile europalamentare în municipiului Mediaș vor fi disponibile 42 de secții de votare.

loading...

Comentariu

Nu mai esti conectat la internet