foto: arhivă

În perioada 25 – 27 martie a.c., polițiștii sibieni au continuat acțiunile în vederea creșterii gradului de siguranță rutieră. Astfel, au fost constatate 9 infracțiuni la regimul circulației, au fost reținute 72 de permise de conducere și au fost aplicate 532 de sancțiuni contravenționale în valoare de 240.000 de lei.

Exemple semnificative

La data de 26 martie a.c., în jurul orei 08,00, în municipiul Sibiu, un echipaj format din polițiști și jandarmi a oprit un autoturism condus pe strada Rusciorului de către un localnic în vârstă de 31 de ani.

Testarea șoferului cu aparatul Drugtest a indicat valori pozitive la substanțe psihoactive, sibianul fiind însoțit la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice. 

De asemenea, din verificările efectuate, s-a constatat că autoturismul condus este neînmatriculat.

Având în vedere cele constatate, la nivelul Poliției Municipiului Sibiu, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere sub influența substanțelor psihoactive, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat. 


La data de 26 martie a.c., în jurul orei 17,00, în localitatea Slimnic, polițiștii Secției de Poliție Rurală Șelimbăr au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Lungă.

La volan a fost identificat un localnic în vârstă de 26 de ani, al cărui drept de a conduce autovehicule pe drumurile publice este suspendat. Totodată, testarea sa alcoolscopică a indicat o valoare de 0,25 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar din verificările efectuate a rezultat faptul că autoturismul este neînmatriculat.

În timp ce polițiștii efectuau verificările specifice, tânărul a încercat să fugă de la locul constatării, fiind prins în scurt timp.

În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice având acest drept suspendat, respectiv  conducerea unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, față de șofer fiind luată  măsura reținerii pentru 24 de ore. La data de 27 martie a.c., bărbatul a fost pus în libertate.

Cercetările continuă la nivelul Secției de Poliție Rurală Șelimbăr, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.


La data de 27 martie a.c., în jurul orei 00,45, în municipiul Sibiu, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe Bulevardul Victoriei de către o sibiancă în vârstă de 39 de ani.

Testarea alcoolscopică a conducătoarei auto a indicat valoarea de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Femeia a fost însoțită la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, iar polițiștii rutieri au întocmit actele pentru efectuarea cercetării penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.


La data de 27 martie a.c., în jurul orei 23,30, în localitatea Merghindeal, polițiștii au oprit un autoturism condus de către un localnic în vârstă de 44 de ani.

Testarea alcoolscopică a conducătorului auto a indicat valoarea de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cauză fiind întocmite actele pentru efectuarea cercetării penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

Publică un comentariu

Comentariu