foto Google Maps

La nivel local există ”Strategia de dezvoltare durabilă a Municipiului Mediaș pentru perioada 2021 2027 — Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană”, aprobată prin Hotărârea nr. 398/2022, strategie care prevede lucrări de reabilitare/modernizare a infrastructurii rutiere a podurilor și a străzilor din Municipiului Mediaș ca o preocupare constantă a municipalității.

Podul situat pe strada Ighișului se află într-o stare avansată de degradare care nu mai permite circulația autovehiculelor în condiții de siguranță. Astfel este necesară reabilitarea acestui pod pentru a fluidiza traficul și transportul public, evitarea accidentelor rutiere, creșterea siguranței în trafic precum și corelarea cu proiectul de ”Reabilitare/Modernizare strada Ighișului” aflat în faza de execuție.

In acest sens s-a întocmit proiectul la faza DALI „Reabilitare pod peste pârâul Ighiș” de către S.C. GG TEHNIC PROIECT S.R.L. în baza contractului nr. 254/10.11.2022. Prin proiect se propune demolarea podului existent și construirea unui pod nou boltit cu structură din plăci de oțel ondulat.

CITEȘTE ȘI: Podul peste pârâul Ighiș din cartierul Vitrometan va fi reabilitat – Investiție de 1,5 milioane de lei

Acesta va avea fundații și timpane din beton armat iar calea de rulare din mixturi asfaltice. Totodată se vor reloca rețelele existente, se vor executa rampele de acces la pod și lucrări de amenajare a albiei. Podul va avea un trotuar și pistă de biciclete. În apropierea podului se va amenaja o alveolă destinată unei stații pentru transportul în comun.

Valoarea totală a obiectivului de investiții este de 2.019.487,56 lei inclusiv TVA.

Publică un comentariu

Comentariu