FOTO arhiva

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Târgu Mureş, au documentat activitatea infracţională a 3 persoane cercetate pentru comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc, deţinere de droguri de mare risc, în vederea consumului propriu şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că, în perioadă mai 2023 – aprilie 2024, acestea ar fi deţinut, vândut şi oferit, la date şi împrejurări diferite, droguri de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal) şi substanţe cu efect psihoactiv (2-CMC) către consumatori din judeţul Mureş.

La data de 9 aprilie 2024, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Târgu Mureş au dispus reţinerea a două persoane (una având calitatea de agent de poliţie) şi măsura controlului judiciar faţă de o alta.

În aceeaşi zi, au fost puse în aplicare 12 mandate de percheziţie domiciliară, fiind descoperită şi ridicată o cantitate de drog de mare risc (3-CMC), obiecte purtând urme de substanţă, precum şi alte mijloace de probă.

Astăzi, 10 aprilie, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Mureş cu propunerea de arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a celor două persoane reţinute.

Menţionăm faptul că Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş a fost informat de către D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Mureş cu privire la faptul că, faţă de un angajat al instituţiei, a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore.

În conformitate cu prevederile legale, până la acest moment, cel în cauză a fost pus la dispoziţie, urmând ca, în funcţie de evoluţia anchetei, să fie dispuse celelalte măsuri prevăzute de lege.

Precizăm că acţiunea din data de 9 aprilie 2024 a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş.

De asemenea, instituţia noastră se delimitează ferm de orice comportamente sau acţiuni necorespunzătoare, care aduc atingere valorilor acesteia şi nu sunt în concordanţă cu legea.

Indiferent de calitatea persoanei care încalcă prevederile legale, se vor lua toate măsurile prevăzute de lege.

Susţinem toate activităţile specifice procedurilor penale în vederea deservirii intereselor justiţiei şi avem ca deziderat funcţionarea sistemului doar cu poliţişti integri şi profesionişti.

Activitatea infracţională a angajatului I.P.J. Mureş a fost documentată de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., Poliţia Română fiind prima interesată de a face curăţenie în rândul personalului propriu.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor Grupării Mobile de Jandarmi Mureş.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Publică un comentariu

Comentariu