Ora de Mediaș
Știri în direct

Pomi de Crăciun deținuți ilegal într-un depozit la Orlat – Proprietarul a primit amendă

Au început infracțiunile de sezon. Sute de brazi au fost descoperiți într-un depozit de lemne din Orlat. Peste o sută de brazi au fost confiscați de polițiști iar proprietarul depozitului a primit o amendă de 1.000 lei

La data de 17.12.2020, în cadrul acțiunilor specifice desfășurate de către polițiștii Serviciului Ordine Publică pentru prevenirea și combaterea ilegalităților în domeniul silvic și pentru depistarea transporturilor ilegale de material lemnos și pomi de Crăciun, a fost efectuat un control la depozitul de material lemnos al unui agent economic din Orlat. În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii au constatat că societatea a înregistrat în registrul de intrare/ieșire material lemnos, mai exact 490 buc. pomi de Crăciun, dintre care au fost livrate cu documente specifice 272 buc. pomi de Crăciun.

“Ca urmare a inventarierii pomilor de Crăciun existenți la data de 17.12.2020 în incinta depozitului societății, s-a constatat prezența unui număr de 110 buc. pomi de Crăciun, rezultând o diferență de 108 buc. care au fost expediați fără documente specifice de transport.”, transmite purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, Luciana Lazăr.

În aceste condiții, în conformitate cu art. art.19 alin.1 lit. b din Legea 171/2010, s-a procedat la confiscarea valorică celor 108 buc. pomi de Crăciun și aplicarea unei sancțiuni contravenționale cu amendă în valoare de 1.000 de lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet