Plt.adj. Moga Roman din cadrul Secției de Pompieri Mediaș și sg.maj. Senche Alexandru din cadrul Detașamentului de pompieri Sibiu se află în aceste zile detașați în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Dobrogea” al județului Constanța, în sprijinul colegilor constănțeni.

Aceștia au intervenit în seara zilei de 16 august a.c. la un incendiu ce se manifesta la camera unui hotel din stațiunea Venus. Salvatorii sibieni, care făceau parte din echipajul SMURD au fost printre primii ajunși la fața locului, astfel că au intrat în hotel, printre aglomerația de oameni panicați care se autoevacuau, alături de pompieri salvatori costănțeni care interveneau pentru stingerea incendiului.

”Toți oamenii se autoevacuau panicați din hotel…noi le-am luminat scările cu telefoanele mobile, era totul învăluit în întuneric și fum….am supravegheat fluxul de oameni… ca să ajungă în siguranță afară….în timp ce băteam la fiecare ușă pentru a ne asigura că nu a mai rămas nimeni…” ne mărturisește plt.adj. Roman Moga.

De asemenea, acesta a alergat prin fumul dens spre etajul V, unde se manifesta incendiul , cu materiale (măști și tuburi de oxigen) pentru a-și sprijinii colegii , pompieri. Într-una dintre camere o familie rămăsese neevacuată. În acel moment unul dintre pompierii militari i-a predat în brațe ,un copil spre a-l evacua în siguranță, în timp ce alt coleg pompier, cu părinții și cel de-al doilea copil, în urmau.

”Traseul a fost dificil, plin de fum înecăcios și înunericul care ne punea în dificultate , dar totul a decurs bine….și am scos copilul în siguranță înafara hotelului ….unde o doamnă asistentă l-a preluat pentru evaluare medicală” spune emoționat plt.adj. Moga Roman.

Copilul era speriat și panicat de tot ceea ce s-a întâmplat iar colegul nostru a comunicat cu el pe tot timpul transportului , asigurându-l că totul va fi bine, chiar glumind cu el pentru a-l liniști. În cele din urmă chiar au devenit prieteni, colegul nostru împrumutându-i copilului o cască de intervenție pentru a se fotografia.

Publică un comentariu

Comentariu