Ora de Mediaș
Știri în direct

Povestea sibiencei care a învins cancerul

Cancerul poate fi învins și fiecare zi din viață merită trăită cu zâmbetul pe buze, ca o pe mare victorie. Un exemplu al unei astfel de bătălii crunte este biologul Ghizela Vonica, directorul Muzeului de Istorie Naturală din Sibiu.

Ghizela Vonica a reușit să uimească prima dată medicii, iar acum pe cei care sunt obișnuiți să calce pragul unui muzeu și să vadă exponate vechi, după ce a fost diagnosticată în urmă cu doi ani cu cancer. În Muzeul de Istorie Naturală poate fi văzută o expoziție unică în România, despre plantele anticancerigene. Cu alte cuvinte este o expoziție în care veți regăsi fructe, legume și condimente aparent banale, cu care sunteți obișnuiți, dar care poate nu știați că vă pot ajuta să nu faceți cancer sau dacă îl aveți, să vă hrăniți mai sănătos. Autoarea expoziției știe asta din proprie experineță, pentru că în urmă cu doi ani de zile a fost supusă unor operații, în urma cărora nu mai are stomac, splina, o parte din intestin, a trecut cu bine și de chimioterapie și dacă vă întâlniți cu ea pe stradă nu o să credeți că și-a revenit atât de rapid și bine, pentru că Ghizela este unul din cei mai activi și veseli sibieni.

În 2016 a mers la doctor și a aflat că are cancer stadiul 3, adică o formă foarte gravă. Spre deosebire de majoritatea pacienților, nu a plâns și a avut puterea să-și întrebe medicul ce este de făcut ca să trăiască. „Vestea când mi s-a dat că am cancer gradul 3 asta înseamnă foarte grav, inițial nu am conștientizat-o ca pe ceva grav. Treptat a venit gravitatea, cu cât conștientizam și citeam”, povestește Ghizela. Întrebată cum a reacționat când a primit vestea că are cancer, ne-a mărturisit: „Nu am plâns deloc. Am fost șocată, oricine poate fi șocat, dar în momentul în care mi s-a dat vestea, prima întrebare cred că după 30 de secunde de tăcere, a fost: „Bun, acum care este următorul pas?”.

 

Urmărește aici  VIDEO și uimitoare a Ghizelei Vonica, sibianca ce a învins cancerul și acum îi ajută și pe alții

Cpmentariile sunt închise