Prima ediţie a evenimentului ”Gătit în cuptorul solar” se va desfăşura miercuri, la Mediaş, la Muzeul Gazelor Naturale.

Potrivit Asociaţiei Energia Inteligentă, elevi de liceu s-au întrecut în realizarea celor mai bune cuptoare solare care urmează să fie testate în cadrul primului eveniment de acest gen din România.

Cel mai original preparat realizat în cuptorul solar va fi premiat de un juriu din care face parte un bucătar profesionist, relatează Agerpres.

”Deciziile luate la nivel european pentru atingerea obiectivului de neutralitate climatică vor revoluţiona sectorul energetic şi vor schimba lumea, construind un viitor sustenabil pentru generaţiile viitoare. Responsabilitatea în ceea ce priveşte energia viitorului este a tuturor şi fiecare dintre noi poate fi parte din soluţie prin deciziile privind stilul de viaţă pe care îl adoptă”, spun iniţiatorii demersului.

Prin proiectul „Gătit în cuptorul solar” Asociaţia Energia Inteligentă vrea să tragă un semnal de alarmă asupra caracterului limitat al resurselor energetice clasice şi asupra nevoii crescânde de a arăta mai multă deschidere faţă de sursele sustenabile de energie.

Publică un comentariu

Comentariu