Vești bune pentru elevii de clasa a opta din jurul Mediașului. Din 2024, elevii de la Colegiul ”Școala Națională de Gaz” vor avea posibilitatea de a susține examenul pentru obținerea Sprachdiplom. Profiul intensiv germană a fost aprobat începând cu anul școlar 2022-2023.

Tehnician în activități economice-intensiv germană. Elevii care întra în acest an la clasa IX vor studia 4 ore/săptămâna și la sfârșitul liceului pot obține Sprachdiplom, nivel I, au transmis pentru Ora de Mediaș, reprezentanții liceului medieșean.
Colegiul SNG a fost cooptat în programul candidaţilor DSD I (Deutsches Sprachdiplom I) – diplomă obţinută prin intermediul Ministerul Culturii din Germania care atestă cunoştinţele de limbă germană la nivelul A2 / B1.
Începând cu anul scolar 2024/2025 la nivelul colegiul se va putea organiza examanul DSD I în urma căruia elevii pot obţine diploma în mod gratuit.
Obținând această diplomă, aceștia:
  •  pot urma anumite specializări la facultăți din Germania, România (specializari cu predare în limba germană),
  • se pot angaja în diferite domenii de activitate în Germania sau țări vorbitoare de limba germană,
  • pot dovedi, în contexte diferite, cunoştintele acumulate într-o limba de circulație internațională.
”Nu este ca la Roth, asta e clar. Doar germană intensiv. Noi suntem foarte bucuroși pentru elevii noștri. Limba Germana se studiază ca a doua limbă străină și la celelalte specializări. Ei se pot înscrie pentru obținerea Sprachdiplom” au adăugat reprezentanții Colegiului ”Școala Națională de Gaz” Mediaș.

Publică un comentariu

Comentariu