Primăria Bazna a câștigat un proiect de 14 milioane de lei pentru reabilitarea străzilor pentru atragerea turiștilor la stațiunea balneoclimatică.

La sediul ADR Centru din Alba Iulia, Scumpu Lucian Gligor, primarul comunei Banza, a semnat un contract de finanțare în cadrul Axei Prioritate 7 a programului REGIO 2014-2020, prin care se alocă peste 14 milioane de lei.

Pentru ”Dezvoltarea economică a stațiunii balneoclimatice Bazna” se vor moderniza 2,4 kilometri de străzi.

Obiectivele specifice al proiectului:
Reabilitarea infrastructurii locale în vederea cresterii atractivitații pentru turistii români si straini.
Infrastructura rutiera de oriunde, din stațiuni sau nu, are o importanța cardinala asupra dezvoltarii economice a localitații sau stațiunii respective. Investițiile locale nu pot precede o infrastructura moderna, dimpotriva de obicei sunt rezultatul direct si imediat al acestor investitii.

Obiectivul specific 1 va fi atins prin modernizarea a 6 strazi, realizarea un sens giratoriu, amenajarea unei parcari pentru autocare lânga Punctul de informare turistica. Strazile ce fac obiectul proiectului sunt urmatoarele: strada Bisericii, strada Dres, strada Avram Iancu, strada Livezii, strada Luncii, Aleea Bailor si fac parte din rețeaua de drumuri locale din stațiunea Bazna. Tot în cadrul componentei 1 sunt prevazute si amenajarea de piste de ciclisti care sunt incluse în platforma drumului. Pistele de biciclete au fost gândite sa asigure accesul ciclistilor în toate zonele statiunii.

Dezvoltarea infrastructurii turistice de agrement, prin amenajarea de zone pietonale, piste de biciclete, parc/scuar, locuri de joaca pentru copii, spatii de fitness in aer liber, parcari si spatii verzi. Aceasta cuprinde amenajarea de zone pietonale, piste de biciclete, parc/scuar, locuri de joaca pentru copii, spatii de fitness in aer liber, parcari, spatii verzi, spatii evenimente, relaxare si loisir. Mai exact zonele pietonale vor acoperi toate parțile stațiunii si vor fi dublate de piste de biciclete accesibile oricarui biciclist indiferent de vârsta, sex sau condiție fizica.

De asemenea vom amenaja 2 locuri de joaca si spații de fitnes pentru toate categoriile de persoane indiferent de vârsta, sex sau aptitudini, greutatea folosita fiind chiar corpul utilizatorului.

Realizarea de activitați de marketing si promovare a stațiunii balneoclimatice Bazna pe toata durata de
implementare a proiectului. Activitațile de promovare, conform Planului de marketing, urmaresc rezentarea potențialului Stațiunii balneoclimatice Bazna prin participarea, pentru o perioada de 12-14 luni, la târgurile de turism naționale si la 2 târguri de turism internaționale.

Investițiile la străzile din Bazna vor fi finalizate până în data de 30 septembrie 2020, valoarea totală a proiectului fiind de 14,231,420.65 lei, din care 98% sume nerambursabile din fonduri europene, respectiv peste 12 milioane lei – aproximativ 2.711.745 euro”, se arată într-un comunicat de presă al ADR Centru.

Publică un comentariu

Comentariu