Reabilitarea unui corp al clădirii primăriei Târnava este motiv de supărare între primar și consilierii locali. Primarul Norbert Pleiner a propus începerea lucrărilor, propunere care a fost însă respinsă în ședința de consiliu local. Edilul este la a doua încercare de acest fel, dar spune că nu se lasă și va insista, pentru că este vorba despre lucrări care trebuie făcute.

Actualul sediu al Primăriei Târnava este compus din două corpuri- unul, un fost grajd, reabilitat în anul 2018, și clădirea unei case vechi, care nu se află în cele mai bune condiții și are nevoie de lucrări ample. Primarul comunei le-a vorbit consilierilor locali despre necesitatea reabilitării, dar aceștia au votat împotrivă.

”Clădirea din spate a fost reabilitată complet în 2018, din fondurile locale. Clădirea din față are nevoie de consolidare generală, acoperiș, gemuri, instalații, absolut tot. Plouă în unele birouri, am mai reperat acoperișul, dar trebuie absolut totul refăcut la clădire. Consilierii locali însă au spus că sunt alte priorități în comună, vorbind de străzi. Dar, le-am explicat că anul viitor vor începe lucrările la rețeaua de apă și canalizare prin fonduri UE și toată comuna va fi spartă. La ce să bag acum bani în ceva ce peste un an se va distruge?”, spune primarul.

Dorința de a reabilita clădirea primăriei nu este nouă. ”Am mai propus aceste lucrări și în mandatul trecut. Și atunci a fost respinsă. Am așteptat să se schimbe consilierii și am încercat din nou, dar văd că și acum fără succes. Nu e vorba de culoare politcă, ei spun că nu e urgent”, spune primarul.

Reabilitarea clădirii ar costa în jur de 120.000 de euro, bani care ar fi asigurați tot din bugetul local.

 

Publică un comentariu

Comentariu