Primarul municipiului Mediaș, Gheorghe Roman, și consilierii locali au depus, luni dimineață, jurământul. Au fost prezenți la ședință și Raluca Turcan, viceprim-ministrul României, dar și Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean (CJ) Sibiu. 

Raluca Turcan, viceprim-ministrul României, spune că Mediașul are șansa de a avea o echipă care a demonstrat seriozitate. Turcan spune că i-a îndemnat pe aleșii orașului să-și respecte funcțiile și să țină cont de fiecare locuitor.

„Cei în mâinile cărora va sta, patru ani de acum, soarta municipiului Mediaș au depus jurământul și am ținut să le transmit astăzi mesajul meu și al Guvernului României. Cea mai mare onoare în cariera acelora deciși să pună umărul la binele public este încrederea masivă a comunității. Este, însă, și cea mai mare responsabilitate! I-am îndemnat pe aleșii orașului să-și respecte funcțiile și să nu uite că fiecare locuitor, fie că e din Ighiș sau din cartierele Mediașului, trebuie să se simtă reprezentat de hotărârile luate în sala Consiliului Local.

Mediașul are șansa unei echipe care a demonstrat seriozitate, dar are în același timp șansa unui parteneriat dovedit deja cu Guvernul României. Am spus astăzi, din nou, că susținem proiectele locale ale municipiului”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook PNL Sibiu.

Raluca Turcan precizează că Guvernul și-a asumat investiții la Mediaș – cum sunt cea de apă și canal, centura ocolitoare sau bazinul de înot.

„Am mers la Mediaș pentru a reafirma că la construcția binelui suntem împreună: Guvernul României, Consiliul Județean Sibiu și Consiliul Local Mediaș! Așa am fost și în pandemie, când am susținut autoritățile locale, când am susținut firmele din Mediaș prin măsuri precum șomajul tehnic, sume pentru capital de lucru sau granturi de investiții, când am decontat tabletele școlare sau echipamentele de protecție și așa vrem să lucrăm și în perioada următoare. Pentru Guvernul României este limpede că dacă avem aceeași misiune, adică dezvoltarea, nu putem lucra decât împreună”, se mai arată în postare.

De asemenea, Turcan precizează că intuia rezultatul votului de la Mediaș. „Ca lider politic, mărturisesc că intuiam rezultatul votului de la Mediaș. Vin în acest oraș suficient de des încât să știu cât de mult îl apreciază oamenii pe Gheorghe Roman. El a fost primul primar care a venit la București după instalarea Guvernului și a cerut discuții la trei ministere. A fost încă o dovadă pentru mine a hotărârii cu care administrația locală vrea să rezolve problemele. Ei bine, de atunci și până astăzi a venit Guvernul la Mediaș de alte patru-cinci ori și îi asigur pe oameni că vom reveni ori de câte ori este nevoie de noi!”, se mai arată în postare.

Publică un comentariu

Comentariu