Ora de Mediaș
Știri în direct

Primele localități din județul Sibiu unde se inchid restaurantele și barurile din cauza coronavirusului

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sibiu a adoptat hotărârea prin care patru localități din județul Sibiu intră sub incidența noilor restricții. Acestea sunt instituite din cauza ratei incidenței de infectare cu coronavirus care a trecut de 1,5 la mia de locuitori.

Cele patru localități sunt Șelimbărul care, după eliminarea focarului de la azilul de bătrâni are o rată de infectare de 2,04, Cârțișoara, cu 2,96, Vurpăr cu 2,35 și Merghindeal cu 1,88 rata de infectare.

În aceste localități, în perioada 7- 20 octombrie toți cei care ies pe stradă sau chiar în locuri publice în aer liber vor fi nevoiți să poarte masca de protecție. Excepție fac copiii mai mici de 5 ani. De asemenea, sunt interzise adunările private, iar barurile și restaurantele se închid. Și aici există o excepție- cei cazați în unitățile hoteliere vor putea lua masa în continuare în interiorul acestora.

Slujbele religioase se vor ține și ele în aer liber, iar credincioșii trebuie să poare masca de protecție să să mențină distanța de 2 metri între ei.

Școlile din Vurpăr și Merghindeal vor trece în scenariul galben din cauza creșterii ratei de infectare.

Mall-ul e exceptat de la regulă

Chiar dacă hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență spune că restaurantele și barurile din cele patru localități, printre care și Șelimbărul, se vor închide, cele din cadrul mall-ului, precum și restaurantul Yummy Yang și Mc Donald s fac excepție, și vor rămâne în continuare deschise. Explicația directorului DSP Sibiu este că acestea sunt frecventate în majoritate de locuitorii Sibiului și eventual turiști, și nu de locuitorii celor patru localități.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet