Peste doar câteva luni, în România se va inaugura primul aeroport nou din ultimii 30 de ani.

Primele zboruri se vor efectua începând cu luna iunie a acestui an, iar destinațiile sunt surprinzător de diverse pentru cei care aleg să plece în vacanță din Brașov și împrejurimi, relatează playtech.ro.

Lista curselor care se vor efectua din aeroportul de la Ghimbav începând cu iunie 2023 este următoarea:

  • Brașov – Bruxelles BRU – Brașov (în fiecare miercuri);
  • Brașov – Budapesta – Brașov (în fiecare marți, duminică);
  • Brașov – Londra LGW – Brașov (în fiecare vineri);
  • Brașov – Milano LIN – Brașov (în fiecare luni);
  • Brașov – Munchen – Brașov (în fiecare sâmbătă);
  • Brașov – Nuremberg – Brașov (în fiecare joi);
  • Brașov – Stuttgart – Brașov (în fiecare joi).

Toate zborurile vor fi efectuate cu aeronave de tip Airbus A320 cu o capacitate de 174 de locuri, dintre care 162 de scaune în clasa economică și 12 scaune la categoria business.

Noul aeroport se deschide într-o perioadă foarte bună pentru călătoriile cu avionul, după ce anul 2022 a adus o creștere cu 87,5% a fluxului de pasageri prin aeroporturile din România, 21 de milioane de persoane. În 2019, cel mai bun an din turism, vorbeam de 23 de milioane de pasageri. În continuare, Henri Coandă este cel mai mare și important hub din această categorie, cu 12,5 milioane de pasageri în 2022, urmat de Cluj – Napoca, Iași, Timișoara și Suceava.

„Pentru aviaţia civilă ultimii ani au fost foarte dificili, dar iată că am reuşit să recuperăm peste cifrele previzio­nate. A fost o revenire puternică, mai ales în lunile de vară, când pe unele aeroporturi din România au fost înre­gistrate valori de trafic mai mari decât cele din anul 2019. Există potenţial foar­te mare şi estimăm că anul viitor vom depăşi 24 de milioane de pasa­geri, iar dacă vorbim de estimări pe termen lung, ne aşteptăm ca în anul 2040 aeroporturile din România să înregistreze aproape 50 de milioane de pasageri.”, a afirmat David Ciceo, preşedintele Asociaţiei Aeroportu­rilor din România

Publică un comentariu

Comentariu