Ora de Mediaș
Știri în direct

Primul caz de gripă din 2020 la Mediaș – O gravidă nevaccinată

Direcția de Sănătate Publică a județului Sibiu a fost informată în cursul zilei de astăzi de către Direcția de Sănătate Publică a județului Mureș despre confirmarea unui caz de infecție respiratorie acută severă (SARI) cu gripă de tip AH3, la o bolnavă de 34 de ani, domiciliată în Mediaș, gravidă în săptămâna 21-22, nevaccinată antigripal.

Cazul (cu debut în 27.12.2019) s-a prezentat în aceeași zi la Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Mureș și a fost internat în Secţia Boli infecţioase, cu suspiciune de SARI. Evoluția a fost favorabilă, iar bolnava s-a externat în 03.01.2020, în stare generală bună.

”Proba pentru detectare de virus gripal recoltată în spital a fost lucrată la laboratorul Centrului Regional de Sănătate Publică Timișoara, iar în data de 10 ianuarie 2020 i-a fost comunicat Direcției de Sănătate Publică a județului Mureș rezultatul pozitiv pentru gripă de tip AH3. Investigația epidemiologică efectuată de DSP Sibiu cu sprijinul medicului de familie arată că ceilalți membri ai familiei (soțul și alți 2 copii) nu au prezentat semne clinice de boală. Precizăm că acest caz este primul caz din județul Sibiu confirmat cu gripă în acest sezon.” a declarat Krisztina Gaal, purtător de cuvânt la Direcția de Sănătate Publică a județului Sibiu.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet