Meteorologii revin cu vești neplăcute pentru următoare perioadă în majoritatea regiunilor, cele mai reci zile și nopți fiind de Crăciun.

Prima săptămână din luna ianuarie 2019, va fi la fel de rece. Până la începutul lunii ianuarie vor fi precipitații slabe cantitativ.

În zona Transilvaniei, vremea va intra într-un proces de răcire la începutul perioadei. Media valorilor maxime va scădea, astfel, de la 3 – 4 grade până spre -3 grade pe 25 decembrie.

După această zi mai rece, până la finalul săptămânii, media maximelor va creşte la 1 – 2 grade şi nu vor mai fi variaţii semnificative. La începutul lunii ianuarie este prognozată o nouă scădere a temperaturii, ce va aduce maxime uşor negative, în medie, de la -3 la -2 grade. Minimele termice vor fi în jur de -4 grade, pe 25 şi 26 decembrie, apoi până la finalul săptămânii, media va urca uşor spre -1 grad, pentru ca în a doua săptămână tendinţa să fie de scădere, până la o medie regională a acestora de -8 grade.

Vor fi precipitaţii însemnate cantitativ la începutul intervalului, dar după aceea probabilitatea se va menţine ridicată în cea mai mare parte a intervalului, dar mai ales în prima săptămână.

Publică un comentariu

Comentariu