Vremea va fi frumoasă în acest weekend, spun meteorologii care precizează că vom avea temperaturi maxime, de până la 11 sau chiar 14 grade în anumite zone, și fără precipitații.

În municipiul Mediaș, vremea va fi frumoasă cu o temperatură maximă ce poate ajunge până la 10 grade Celsius, iar minimele se vor situa între 0 și minus 2 grade Celsius. La începutul săptămânii, vremea că continuă să fie plăcută, însă seara temperaturile vor fi destul de scăzute.

„Pentru finalul săptămânii, presiunea atmosferică se va menține ridicată în ca mai mare parte a continentului, inclusiv în țara noastră. Vreme destul de stabilă în zilele următoare, precipitațiile vor lipsi. Masa de aer cald va domina mare parte din continent și încet va ajunge și în țara noastră, mai ales pe parcursul zilei de duminică, practic înlocuind masa de aer polar care ne-a afectat în prima parte a acestei săptămâni”, a declarat meteorologul Mihai Timu, din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie.

Acesta a subliniat că sâmbătă vor fi temperaturi cuprinse între 1 și 11 grade, cele mai ridicate fiind în partea de Sud-Vest a țării.

„De asemenea, un cer variabil în zonele de deal și de munte, în Sud, Sud-Vest și cu ceva înnorări în restul teritoriului, dar fără precipitații. Ziua de duminică va aduce încălzire substanțială a vremii, în mare parte a țării. Cel puțin, în Moldova, în dealurile sudice, ne așteptăm la maxime de până la 14 grade. În schimb, în Trasilvania în depresiuni, vor rămâne mai modeste spre 4-5 grade”, a mai explicat meteorologul.

Pe parcursul zilei de duminică, înnorări temporare sunt așteptate în partea de Nord-Vest și centru a teritoriului.

Publică un comentariu

Comentariu