Meteorologii au publicat, marţi, estimarea privind vremea în luna iunie, precizând că, în prima săprămână, temperaturile vor fi mai coborâte decât normalul perioadei.

În cea de-a treia săprămână va fi mai cald în toate regiunile, iar în restul intervalului vor fi temperaturi normale pentru luna iunie. De asemenea, vor exista perioade cu excedent de precipitaţii în anumite zone, scrie G4Media.

Potrivit meterologilor, în săptămâna 1-8 iunie, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile nordice şi centrale.

”Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice şi nordvestice, iar în cele estice va fi deficitar. În rest cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval”, au transmis meteorologii.

În săptămâna 8-15 iunie, temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile, posibil uşor mai ridicate în sud-est.

”Cantităţile de precipitaţii vor fi uşor excedentare în regiunile extracarpatice, iar în rest se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă”, au mai precizat meteorologii.

În cea de-a treia săptămână a lunii iunie, temperatura va avea valori uşor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile sud-estice.

Va ploua excedentar în jumătatea nord-vestică a ţării.

În ultima săptămână, respectiv 22-29 iunie, valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile, iar cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această perioadă.

Publică un comentariu

Comentariu