Ora de Mediaș
Știri în direct

Prognoza meteo pentru următoarele zile. Cum va fi vremea la Mediaș

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ploi, ninsori viscolite și polei, valabil pentru centrul, sud-vestul, sudul, sud-estul și nord-estul țării, începând de joi dimineață și până vineri la amiază.

Joi, 24 ianuarie 2019, la Mediaș temperaturile maxime se vor situa între 4-5 grade Celsius, iar cele minime se vor situa între 0 și minus 2 grade Celsius. Vântul își va face și el apariție la lăsarea serii, însă vor exista și şanse de precipitații.

Potrivit meteorologilor, în majoritatea regiunilor va ploua, va fi lapoviță și, mai ales la altitudini de peste 1.500 de metri, va ninge și va fi viscol în zona Munților Banatului, în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură.

În zona Munților Banatului, în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură vor fi precipitații abundente, astfel încât în intervalul menționat se vor acumula cantități în general de 25 – 50 l/mp. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare, mai ales la altitudini de peste 1.500 de metri, unde și vântul va avea intensificări cu rafale de 60 – 80 km/h, viscolind și troienind zăpada.

La altitudini mai joase, precipitațiile vor fi în special sub formă de ploaie și lapoviță, favorizând topirea stratului de zăpadă.

În cea mai mare parte a Moldovei și în zona Carpaților Orientali va ninge mult, se va depune un strat nou de zăpadă, consistent, iar vântul se va intensifica.

Local și temporar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 40 – 55 km/h și peste 70 km/h la munte, viscolind și spulberând zăpada.

În nordul și vestul Olteniei și în nordul Munteniei va ploua, iar în centrul și nord-estul Munteniei și în sud-estul Moldovei vântul va sufla cu putere și va fi polei.

Temporar vor fi precipitații mai ales sub formă de ploaie în regiunile sudice și sud-estice, unde se vor acumula cantități de apă cuprinse în general între 10 și 25 l/mp. De asemenea, în centrul și nord-estul Munteniei și în sud-estul Moldovei vor fi intensificări ale vântului cu rafale de 50 – 70 km/h și se va semnala polei.

Codul galben intră în vigoare joi la ora 4 și va fi valabil până vineri la ora 14.00.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata