Pe soseaua Sibiului, pe tronsonul de strada cuprins intre intrarea in mun. Mediaș (giratoriu nou realizat dinspre Sibiu) si podul peste pârâul Valea Ighișului nu exista un sistem de canalizare pluviala, apele pluviale se scurg gravitațional pe lângă bordura, pana in șanțurile de pământ existente.

In afara zonei locuibile pe ambele parți ale străzii exista șanțuri de pământ, ce conduc apele pluviale către noul sens giratoriu, acestea fiind evacuate pe un teren care de-a lungul timpului sa transformat într-o suprafață mlăștinoasă. Suprafața mlăștinoasă este de cca 7 ha iar adâncimea apei atinge si cota de 2 m.

Datorita faptului ca nivelul apei din lac este aceeași cu cota acostamentului de pe DN14 din sensul giratoriu, la ploi torențiale apar acumulări mari de apa pe trei din cele patru benzi de circulație a șoselei creând mari dificultăți in trafic. In prezent un debit mic din apa lacului se evacuează printr-un podeț CFR.

In acest sens pentru evitarea unor influente negative asupra infrastructurii rutiere din zona, cauzate de stagnarea apelor pluviale sunt necesare execuția unor lucrări specifice de preluare si evacuare a aportului de apa pluviala colectate din zona. Totodată pe sectorul de drum cuprins intre sensul giratoriu si podul peste pârâul Valea Ighișului este necesar realizarea unui sistem de colectare a apelor pluviale de suprafață.

Astfel s-a întocmit proiectul la faza Studiu de Fezabilitate pentru „Canalizare pluviala șoseaua Sibiului” de către S.C. ASPIRE DESIGN S.R.L. în baza contractului nr. 131/04.12.2019.

Prin acest proiect se propune realizarea unei rețele de canalizare pluviala pe sos. Sibiului din mun. Mediaș alcătuit din: rigole carosabile si deschise pentru preluarea apelor pluviale de pe șoseaua Sibiului zona cuprinsa intre sensul giratoriu si podul peste pârâul Valea Ighișului având o lungime totala de 1665 m si un număr de 8 guri de scurgere, colector pluvial cuprins intre sensul giratoriu si emisar având lungimea de 1299 m, doua subtraversări executate prin foraj orizontal, cămin stavila cu stavila inox, gura de vărsare din beton armat. Punctul de evacuare va fi râul Târnava Mare (mal stâng).

Valoarea totala a obiectivului de investiții este de 4.780.084,27 lei inclusiv TVA.

Publică un comentariu

Comentariu