Elevii de la Liceul Teoretic ”Axente Server” din Mediaș vor derula un proiect numit ”Matematicieni francezi celebri – repere curriculare liceale”, unde vor îmbina matematica și limba franceză.

Miercuri 3 aprilie Muzeul Gazelor Naturale din Mediaș găzduiește o acțiune care imbină deopotrivă matematica și limba franceză. Este vorba despre proiectul ”Matematicieni francezi celebri – repere curriculare liceale”. Proiectul este derulat de Liceul Teoretic Axente Sever, cu participarea elevilor claselor a X-a Științele Naturii și a XI-a Matematică Informatică.

Inițiatoarea acestui proiect, doamna profesoară Mirela Maior, a pornit de la premisa că matematica poate fi mult mai interesantă și mai atractivă in momentul in care sunt cunoscute biografii, acțiuni și cariere ale unor matematicieni celebri intre care Pascal, Viete, L”Hopital, Poincaré.

Elevii claselor a X-a Științele Naturii și a XI-a Matematică Informatică au fost impărțiți pe grupe și fiecare grupă și-a ales câte un matematician, oprindu-se asupra vieții, carierelor și momentelor cheie din activitatea acestora. Prezentările se anunță inedite și atractive, depășind structura clasică a unei sesiuni de comunicări.

Proiectul ”Matematicieni francezi celebri – repere curriculare” este realizat de doamna profesoară Mirela Maior de la Liceul Teoretic Axente Sever, in colaborare cu Asociatia de prietenie Ille et Vilaine Sibiu. Proiectul are caracter transdiciplinar, fiind invitați să participe elevi de la școlile gimnaziale din municipiul nostru dar și cadre didactice care predau sau au predat matematica respectiv limba franceză.

Activitatea dedicată matematicienilor francezi celebri se va desfășura miercuri 3 aprilie la Muzeul Gazelor Naturale din Mediaș de la ora 11.30.

Publică un comentariu

Comentariu