Mai multe persoane din județul Sibiu au fost reținute într-un dosar cu săvârșirea infracțiunii de proxenetism. Percheziții au fost și la nivelul municipiului Mediaș.

”În continuarea cercetărilor efectuate într-un dosar penal ce are ca obiect săvârșirea infracțiunii de proxenetism, în cursul zilei de 6 iulie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Sibiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, au desfășurat 5 percheziții domiciliare în municipiile Sibiu și Mediaș, județul Sibiu.

În urma activităților desfășurate, 5 persoane au fost reținute. Este vorba despre 5 bărbați, cu vârste cuprinse între 24 și 33 de ani, domiciliați în județul Sibiu.

În fapt, cei 5 bărbați sunt bănuiți că, în perioada ianuarie 2022 până în prezent, ar fi determinat, inclusiv prin amenințarea cu acte de violență, mai multe tinere să practice prostituția pe raza județului Sibiu, fie stradal, fie la domiciliile clienților.

Astfel, ca urmare a administrării probatoriului în cauză, față de cei 5 sibieni s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive. 

Cercetările sunt continuate la nivelul Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Sibiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Mediaș, Serviciului Criminalistic și luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul I.P.J. Sibiu, precum și de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.” a transmis Elena Walter, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.

Publică un comentariu

Comentariu