FOTO Arhivă

Județul Sibiu se află sub incidența Codului PORTOCALIU de instabilitate atmosferică accentuată și inundații.

Începând de astăzi, 23 iunie, ora 12:00 până în 26 iunie a.c.ora 12:00, pentru județul Sibiu , a intrat în vigoare o avertizare meteorologică Cod PORTOCALIU , hidrologic pe râul Târnava Mare și afluenții râului Olt.
Totodată, până în 24 iunie, ora 02.00, județul nostru se află sub atenționare meteorologică Co PORTOCALIU de precipitații 40l/mp, restrâns 50-80 l/mp.
Având în vedere posibilitatea averselor cu acumulări semnificative de apă, recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.
De asemenea, la nivelul ISU Sibiu, peste 90 de pompieri cu mijloace tehnice sunt pregătiţi intervină în sprijinul populației și autorităților publice locale.
Pentru asigurarea acțiunilor în sprijinul administrației publice locale și comunităților, pompierii din cadrul subunităților operative au verificat și pregătit mijloacele tehnice de intervenție la inundații, constând în motopompe de mare capacitate, bărci și autospeciale cu echipamente pentru evacuarea apei.
Pentru asigurarea acțiunilor preventive la nivelul comunităților, au fost înștiințate asupra atenționării toate comitetele locale pentru situații de urgență ale localităților din județ.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.
Pompierii sibieni sunt la datorie, fiind pregătiți să intervină, la nevoie, în sprijinul populației afectate, pentru limitarea și înlăturarea posibilelor efecte.

PURTĂTOR DE CUVÂNT
Sublocotenent Alina VOINA

Publică un comentariu

Comentariu