În vechiul castel al orașului, într-un cadru feeric amenajat doar din donații și sponsorizări, a avut loc în week-end la Mediaș cea de-a patra ediție a evenimentului de suflet pentru medieșeni Weinfest Mediaș 2023, vector de imagine al refacerii adevărului istoric în ce privește istoria viticolă locală. 

A fost lansată oficial reconstrucția, produse promoționale care se primesc în schimbul donațiilor și sponsorizărilor, urmând ca din sumele rezultate să fie renovată parte din casa Caspari iar la interior să fie realizat Muzeul de vin al Transilvaniei.

Turrepitz s-a ținut de cuvânt și a asigurat în fiecare zi o alta experiență, cu degustări de vin, muzică ambientală diferită în fiecare zi, încoronarea reginei vinului, masterclass-uri, etc. În curtea castelului s-a auzit pentru prima dată  sunetul divin al viorii Stradivarius Elder-Voicu, obiect de Patrimoniu Național, Categoria Tezaur, cu arcașul mânuit de Maestrul violonist Alexandru Tomescu.

Cantărețul Walter Ghicolescu a interpretat imnul Vechii Metropole de vin a Transilvaniei în fiecare zi a evenimentului și un impact deosebit l-a avut proiecția video generată cu inteligență artificială pe Turnul Trompeților din oraș. 

Cele patru asociații organizatoare mulțumesc tuturor sponsorilor, partenerilor și participanților care au susținut și vor susține prin contribuțiile lor organizarea evenimentului și proiectele dedicate reconstructiei istorice. Surpriza frumoasă este numărul foarte mare al susținătorilor care s-au alăturat proiectului și s-au implicat în realizarea acestuia, iar pentru asta le mulțumim cu sinceritate, fiecăruia în parte!

Publică un comentariu

Comentariu