De la începutul lucrărilor la infrastructura rutieră, părerile medieșenilor sunt împărțite. Primarul din Mediaș, Gheorghe Roman a publicat miercuri, 2 august 2023, pe Facebook, un mesaj prin care transmite faptul că infrastructura rutiera este o prioritate.

”Modernizarea infrastructurii rutiere este și va rămâne o prioritate pentru mine. În această perioadă, se lucrează la refacerea sistemului rutier în Cartierul Gura Câmpului, în Cartierul Aviației (str. Brazilor) și la drumul care face legătura între Mediaș și satul aparținător Ighișul Nou.

Sunt întrebat, pe bună dreptate, care este motivul pentru care intervenim în multe zone ale orașului cu plombe asfaltice și nu turnam asfalt pe tot drumul.

Reamintesc, și pe această cale, faptul că în următorii 3 ani vom derula în oraș programe de investiții cu fonduri europene (prin POIM), guvernamentale (prin Anghel Saligny) și de la bugetul local care au ca scop înlocuirea rețelelor de apă, canalizare menajeră și pluvială la peste 150 de străzi.

Oare câte reacții negative ar fi (în mod firesc de această dată), dacă în acest an am turna covore asfaltice, iar anul viitor am începe să săpăm pentru a înlocui rețelele de apa și de canalizare?

În opinia mea, a turna covoare asfaltice fără a înlocui rețele din pământ putrede în mare parte, având o vechime de peste 50 de ani, este ca și când în locuința noastră am ascunde gunoiul sub preș și ne-am face că nu știm de existența lui.” scrie Gheorghe Roman.

Primar Mediaș: ”Stiu că aproape în tot orașul se lucrează, că avem multe șantiere deschise.”

”Trecând peste disconfortul creat de aceste lucrări de anvergură, consider că era mult mai grav dacă în oraș nu s-ar fi lucrat, iar acest lucru ar fi însemnat că nu am fost interesat să atrag fonduri extrabugetare si ca nu aș fi fost preocupat de modernizarea si de dezvoltarea orașului.

Anii în care Mediașul a bătut pasul pe loc îi recuperam cu investiții majore și cu răbdare, de aceea vă îndemn să aveți încredere în mine și în echipa pe care am format-o la nivelul administrației locale. Vă mulțumesc mult pentru mesajele de susținere pe care mi le transmiteți.” a scris edilul șef, Gheorghe Roman pe Facebook.

Publică un comentariu

Comentariu