Ora de Mediaș
Știri în direct

Revenim la declarația pe proprie răspundere – Părinții trebuie să o completeze pentru a-și trimite copilul la școală

Declarația pe propria răspundere condiționeaza primirea copilului în colectivitate. Părinții își asumă obligația de a nu aduce copilul la școală dacă acesta prezintă oricare dintre simptomele unei afecțiuni cu potențial infecțios.

Ministerul Sănătății a publicat pe site-ul oficial un draft al Ordinului emis pentru aprobarea Normelor privind instituirea de măsuri sanitare și de protecție în unitățile de învățământ, pe timpul pandemiei Covid-19, informează Observatorul.

Dacă despre scenariile de funcționare în baza riscului de expunere la coronavirus am mai vorbit, autoritățile au publicat și draftul Anexei 3, și anume Declarația pe propria răspundere pentru părinți.

Descarcă de AICI declarația pe propria răspundere pentru părinți

În Declarația pe propria răspundere, părinții sunt obligați să confirme că elevul nu a prezentat simptome specifice unei afecțiuni cu potențial infecțios, că nu a fost diagnosticat cu Covid-19 și că nu a intrat în contact cu persoană testată pozitiv pentru coronavirus.

Copiii cu simptome nu au voie la școală

De asemenea, părinții își asumă obligația de a nu aduce copilul la școală dacă acesta prezintă oricare dintre simptomele unei afecțiuni cu potențial infecțios: febră, tuse, dureri de cap, dureri de gât, dificultăți de respirație, diaree, vărsături, rinoree etc.

Mai mult, părinții trebuie să confirme și dacă pe perioada suspendării cursurilor școlare copilul a avut o problemă de sănătate. În cazul în care copilul a avut probleme de sănătate, părinții sunt obligați să anexeze declarației pe propria răspundere o copie a documentelor medicale: scrisoare medicală sau bilet de ieșire din spital.

Declarația pe propria răspundere condiționeaza primirea copilului în colectivitate la începutul fiecarui ciclu de prezenta fizică în spațiul scolar și va fi prezentata la triajul epidemiologic la intarea in unitate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Nu mai esti conectat la internet