Teodora este singura elevă din Mediaș care a luat nota 10. Sursa foto: Facebook profil public

Emoții mari pentru elevii medieșeni care au susținut Bacalaureatul. Ministerul Educației a afișat rezultatele la Bac 2018 pe județul Sibiu. Două note de zece sunt în tot județul, iar una este la Mediaș. A fost obținută de Teodora Popa de la Liceul Teoretic Axente Sever.

Din cei 2.187 de elevi care s-au prezentat și au susținut examenul de Bacalaureat la Sibiu, nu mai puțin de 532 nu au reușit să ia media generală șase și au fost declarați respinși. Doar 1655 de candidați au reușit să promoveze BAC-ul la Sibiu, înainte de contestații. în această primă sesiune, în județul Sibiu doar doi elevi au reușit să ia media generală zece. Este vorba de o elevă din Sibiu și una din Mediaș.

CITEȘTE ȘI: Ele sunt elevele de nota zece la Bacalaureat 2018 în Sibiu – Provin de la Sibiu și Mediaș

Rata de promovabilitate, înaintea contestațiilor, este de 67,7 la sută, cu câteva procente mai scăzută față de anul trecut, când era de 71,4 la sută.

VEZI AICI REZULTATELE COMPLETE DE LA BACALAUREAT ÎN JUDEȚUL SIBIU

Sunt însă 104 de medii de 10 la examenul de bacalaureat, în întreaga țară, în timp ce anul trecut au fost 97 de medii de 10, înainte de contestații. Mediasul se afla şi el pe harta mediilor de 10, Popa Teodora, de la Liceul Teoretic Axente Sever din Mediaş a încheiat examenul cu 10 pe linie.

”M-am așteptat la o notă mare, care tinde către 10. Am avut emoții, dar am încercat să le stăpânesc. Deocamdată nu m-am hotărât la ce facultate mă voi înscrie” a declarat Teodora Popa pentru Ora de Mediaș

Cea mai mare notă din cadrul Liceului Tehnologic Școala Națională de Gaz din Mediaș a obținut-o Grezer P. Monika, 9.83. Bacea Maria Cristea de la Liceul Axente Server din Mediaș a obținut a doua cea mai mare medie, 9.76.

CITEȘTE ȘI: Topul liceelor după mediile de la BAC la Sibiu – Nici un picat la ’’Bruk’’. Goga are un zece

În cadrul Liceului Teoretic” St. L. Roth” din Mediaș cea mai mare medie a fost 9,61 obținută de către Moldovan Alexandra. Colegiul Tehnic Mediensis din municipiul Mediaș se poate mândri cu Mihălțan Traian Mihai care a obținut cea mai mare medie din liceu, 8,41.

Liceul Tehnologic Automecanica din Mediaș care mai mare medie de admitere la bacalaureat a fost 6.2.

Publică un comentariu

Comentariu